Zavolajte nám (Po-Pi 8-17)

Preprava a platba

 

Způsoby dopravy

Zásielková služba GLS - 6.50 €  

zásielková služba vám doručí tovar až domov

 

Spôsoby platby

 Dobierka - Bezplatne Dobírkou

 

Kedy dostanem tovar?

Väčšinu tovaru máme na sklade. Keďže sme výrobcovia, radi pripravíme výrobu alebo potlač na zákazku. Po odoslaní objednávky diely zostavíme a v prípade potreby vytlačíme. Potom tovar zabalíme, aby sa nepoškodil, a odovzdáme ho prepravcovi. Zásielku vám doručíme čo najskôr, zvyčajne do 3 pracovných dní. V prípade sklenených a akrylových trofejí by ste mali očakávať výrobu do 5 pracovných dní.


Reklamácie zásielok

Pozorne si skontrolujte všetky údaje na potvrdení. Pred prevzatím zásielky ju dôkladne skontrolujte, rozbaľte ju pred vodičom a presvedčte sa, či je tovar nepoškodený. Ak je rozbitý alebo poškodený, zásielku nepreberajte a s dopravcom spíšte reklamačný formulár. Žiaľ, napriek našej snahe sa môže stať, že aj správne zabalený tovar sa počas prepravy poškodí. Hlásenie o poškodení tovaru prepravou prijmeme do 3 dní od prevzatia zásielky, potom reklamáciu neuznáme.


Nevyzdvihnutie zásielky

V prípade neprevzatia alebo nevyzdvihnutia zásielky pri doručení zákazník porušuje kúpnu zmluvu zo strany zákazníka podľa zákona č. 89/2012 Z. z. Obchodný zákonník. Balné sa bude vymáhať v plnej výške podľa platných právnych predpisov. V každom prípade neprevzatím zásielky nevyužívate právo spotrebiteľa na vrátenie tovaru do 14 dní bez udania dôvodu. Táto zákonná lehota začína plynúť až odo dňa prevzatia tovaru. Vaše neprevzatie balíka je porušením zmluvy a obchodných podmienok.