Zavolajte nám (Po-Pi 8-17)
Aký je najlacnejší šport?

Aký je najlacnejší šport?

Martin Sojka 03. 05. 2023 Zaujímavosti

Mnohé športové aktivity nepatrí práve k tomu najlacnejšiemu. Každý si nemôže dovoliť pravidelne chodiť cvičiť, navštevovať posilňovňu či chodiť na tréningy z futbalu či hokeja. Pre vykonávanie mnohých športov navyše budete musieť najprv investovať do vybavenia, ktoré sa časom opotrebujú a budete ho musieť nahradiť novým. Aké športové aktivity teda nepatrí medzi finančne náročné a môže si ich tak dovoliť každý?

 

Cvičte doma


Najlacnejším riešením je pravdepodobne domáce cvičenie, ku ktorému budete potrebovať len nejaké základné vybavenie, podľa toho aké cviky hodláte prevádzkovať, a samozrejme znalosť toho, ako cviky správne vykonávať. Ak si teda na to trúfate bez trénera či předcvičovatele, smelo do toho!

Vyskúšajte švihadlo


K veľmi intenzívnym cvičením, vďaka ktorému spálite veľké množstvo kalórií, patrí skákanie cez švihadlo. Skákať cez švihadlo môžete ako vonku, tak doma (v nejakej priestranné miestnosti) a budete k tomu potrebovať len švihadlo a pevné topánky.

Začnite behať



Veľa ľudí však napadne pod najlacnejším športom pravdepodobne beh. Môže tomu tiež tak byť, ale iba po tú dobu, čo sa jedná o rekreačný beh. V tomto prípade budú jedinými náklady topánky, maximálne nejaké športové oblečenie. Ak však začne človek behanie brať vážnejšie, začne investovať peniaze do stále nové a drahé športového vybavenia, stáva sa tento šport pomerne finančne náročným.

Máte v okolí cyklotrasu? Skúste inline


Podobným prípadom môže byť inline korčuľovanie. Jediné čo budete k tejto aktivite potrebovať, sú kolieskové korčule. Tie sa dajú zakúpiť za pomerne nízku cenu, ak netúžite po kvalitnejších a profesionálnejších korčuliach. Potom sa rovnako ako behanie môže tento šport predražiť. Okrem korčúľ budete samozrejme potrebovať tiež priaznivý terén, čo môže byť mnohokrát oproti behu nevýhodou.

S petanque sa zabavíte vy aj kamaráti


Z tých menej fyzicky náročných športov, zato kolektívnych a zábavných, ide napríklad o petanque. Jediné čo budete k tejto športovej aktivite potrebovať je vybavenie na petanque, ktoré sa dá však zaobstarať za veľmi prijateľnú cenu. Tento šport sa dá vykonávať v akomkoľvek oblečení a navyše kovové gule majú dlhú životnosť, takže ďalšie investície nebude treba.

Využite pin-pongové ihrisko


Prevádzkovanie športu vás pravdepodobne vyjde omnoho lacnejšie počas letných mesiacov, ako cez zimu, kedy si u mnohých aktivít budete musieť platiť prenájom hál či telocviční. Na mnohých detských ihriskách totiž narazíte napríklad na vonkajšie pingpongový stôl. K hre potom už budete potrebovať iba priaznivé počasie, dve rakety a loptička.

Badminton si zahráte prakticky kdekoľvek


Ďalším letným športom, ku ktorému budete potrebovať iba raketu a loptičku, prípadne rovnejší terén, je bedminton. Pretože badminton patrí k veľmi rýchlym raketovým športom, pripravte sa, že sa počas hry poriadne nabeháte.