Zavolajte nám (Po-Pi 8-17)

Čo to je a na čo slúži laserové gravírovanie?

Martin Sojka 02. 05. 2023 Zaujímavosti

Laserové gravírovanie je vo svojej podstate moderné technológie, ktoré sa uplatňuje v mnohých priemyselných oblastí. Týmto prístrojom sa dajú popisovať technické štítky, poslúžiť však môže tiež na potlačenie rôznych reklamných predmetov. Tie môžu byť kovové, nerezové, hliníkové, drevené, plastové, kožené, sklenené a pokovované. Okrem toho sa laserom perfektne tlačí aj na mosadzná pečatidla, odlievacie, lisovacie a vstrekovacie formy, finálne produkty vyžadujúce predpísané označenie (ako sú technické parametre, logá výrobcu atď.) A mnoho iných vecí.

Pohár EKONOMY E187

Gravírovanie laserom funguje tak, že sa na danom predmete odparuje vonkajšiu časť materiálu. Na tomto mieste je potom vidieť štandardné zafarbenie s odlišnou intenzitou kontrastu. Môžu tak vzniknúť krásne nadpisy, grafika, logá a texty. Tieto prvky vynikajú kvalitným prepracovaním do najmenších detailov, kontrastnosť a trvalým potlačou.


Medaily MD3
Laserové gravírovanie sa často využíva u pohárov a medailí. Svoje zastupiteľné miesto má aj u popisovanie sklenených trofejí, kovových štítkov, plakiet, sošiek, tanierov a podobných suvenírov. Sám zákazník si môže podľa svojich požiadaviek vybrať zo širokého typu a rezu písma. Gravírovanie je možné zvoliť od jednoduchého vykonania až po zložitejšie variance. Prednosť človek môže dať ornamentálnímu prevedenie, ladným krivkám či extravagantnejšie forme.


Akrylátová medaile MDA0020M91
Na želanie tvorcovia trofejí vyrába originálne popisek v decentnej alebo kontrastnejší verziu, na ktorom môže byť uvedený ročník, logo, organizátor, prvé, druhé alebo tretie miesto v súťaži. Tento komponent má klasickú zlatú, striebornú alebo bronzovú farbu. Dokonale ladí s celkovou koncepciou daného ocenenie.

Laserové gravírovanie je tou najvhodnejšou metódou za prijateľné ceny, ktorý sa dá aplikovať v čo najkratšom čase na prepisovačky, hrnčeky, nože, zapaľovače, diáre, prívesky, cestovné dáždniky, tašky, ploskačky, poháre.



Zaujalo vás gravírovanie? Opýtajte nás!